Focus

Ons specialisme is Commercial Due Diligence advies. Wij hebben de slagkracht om op korte termijn een ervaren team van strategisch consultants in te zetten.

Ervaring

Met 12 jaar ervaring in Commercial Due Diligence en meer dan 80 uitgevoerde opdrachten staan wij voor kwaliteit en betrouwbaarheid.

Competitief

De eerlijkste prijs in Nederland. Gedreven door onze focus en een zeer kostenefficient ingerichte organisatie. Omdat u dat ook verwacht.

Maak kennis met Speer

Speer is een strategisch advieskantoor gespecialiseerd in commercial due diligence werkzaamheden.

Ons team bestaat uit high-impact strategische adviseurs met jarenlange ervaring, aangevuld met een rijk netwerk van sector experts die ingezet worden afhankelijk van de casus.

Onze aanpak is onderscheidend pragmatisch en efficient, zoals u van een boutique advieskantoor verwacht. Kom langs voor koffie, of nodig ons uit dan vertellen we graag meer.

Financial charts_shutterstock_1419697913
Onze 'cumulatieve' ervaring
83
Opdrachten
Uitgevoerd
110
Onderzochte
Sectoren
2450
Geinterviewde
Experts
Skill set

Onze aanpak 

Elke casus getoetst door +30 experts. Dat noemen wij betrouwbaar.

Onze gestructureerde methodologie levert gegarandeerd top-tier kwaliteit. Elk onderzoek start met research naar beschikbare informatie en een goed gesprek met management. Geen platte ‘deskresearch’ maar intelligent Search waarmee wij meer beschikbare markt & concurrentie intelligence verzamelen. Eventueel aangevuld met (real-time) consumer buying-criteria surveys inzichten.

Ervaren strategisch consultants met diepgaande sectorkennis analyseren de beschikbare informatie en condenseren dit tot de kern.

Bij elk onderzoek voeren wij aanvullende sector expert interviews uit die specifieke aandachtspunten (‘speerpunten’) van de casus testen. Onze bevindingen zijn vervolgens het resultaat van de input van een 20-30 tal expert opinions. Een gewogen en betrouwbaar beeld van de risico’s, maar vooral ook de kansen.

Kwantificeren van strategie is ons specialisme. ‘Strategie’ moet volgens ons concreet zijn en een cijfermatige vertaling hebben. Alleen dan is de impact meetbaar en zijn aanbevelingen direct vertaalbaar naar tactisch en operationele activiteiten. Uiteraard hoort hier ook afstemming met andere adviseurs bij, zoals met de financieel due diligence adviseur zodat U een eenduidige set aan concrete bevindingen heeft.

De voornaamste klantvragen

Quick-scan / strategic review
25%
Commercial Due Diligence (buy & sell-side)
99%
Opstellen strategisch plan / business plan financials
45%
Market scan (outlook, sizing&segmenting, competitive landscape)
35%
Financial modelling / KPI dashboarding
20%
Post-deal follow-up
20%
Economy concept, charts_shutterstock_1170552199

De voordelen van Commercial Due Diligence

Onze toegevoegde waarde

Wanneer u meer kennis en inzicht van de markt heeft, kunt u inhoudelijker het gesprek voeren met management van de beoogde over te nemen onderneming.

Aan de andere kant van de tafel geeft het meer vertrouwen dat men met u als investeerder aan het juiste adres bent. De relatie die u kunt opbouwen is op inhoud en onderscheidt u van andere kopers in het dealproces.

Uw investering is onafhankelijk getoetst op commerciële risico’s. Eventuele kansen zijn concreet gemaakt en kunt u meenemen in uw interne overwegingen – zonder dat dit vertaald is in de transactiewaarde.

Door de toetsing van de casus middels sector expert interviews en onderbouwing van onderliggende ‘value & cost drivers’, krijgt u een zeer scherp beeld van betrouwbare business plan cijfers.

In veel gevallen zijn de CDD bevindingen de aanzet om na de transactie het businessplan te herijken en in te zetten op een gereviseerde set aan actiepunten. Wij leveren alles wat u nodig heeft tijdens en na de deal en ondersteunen verder waar nodig.

Speer = pragmatisch en efficient. Gewoon zoals het hoort.

Op zoek naar een uitdagende stage of baan?

Join the team!

Interesse om te werken in een uitdagende omgeving als strategisch M&A consultant met vooral private equity als klanten? 

De vibe van een start-up maar geen nieuwkomer. Speer is opgericht door voormalig Accuracy strategic advisory partner Reinier Huisman (teveens ex-KPMG, ex-eBay strategy/M&A) met de visie dat strategisch advies bij overnames tot een groter domein aan mid-market transacties toegankelijk moet worden door het anders te doen.

Een bewust kleinschalig team, door focus meer herkenbaar in de markt en daardoor mogelijk om efficiënter te kunnen werken. Maar dus ook uitdagender voor starters. Wil je je carriere met raketsnelheid beginnen en vind je het interessant om in het M&A domein voornamelijk met private equity klanten te werken? Lees dan verder…

Kantoor

Building ‘Kennemerhaghe’ Leidsevaartweg 99, 2106 AS Heemstede

Telefoon

(+31) 6 245 44 734